banner
Home 9 home

home

Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου...

Ξαναχτύπησε ο γκαζοφονιάς του Άαχεν!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι της τροχαίας στο Άαχεν της Γερμανίας, όταν εξέτασαν τις φωτογραφίες που λήφθηκαν πριν μερικές εβδομάδες από μια οδική κάμερα της περιοχής. Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα να οδηγεί το ξέφρενο όχημα ο διαβόητος και αδίστακτος “γκαζοφονιάς του Άαχεν”. Ανεπίσημες πληροφορίες τον ήθελαν τώρα πια να βρίσκεται στην Ελλάδα, και μάλιστα στην εθνική οδό, μια περιοχή όπου το είδος του αναπτύσσεται και ευδοκιμεί. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι το θράσος του δεν έχει όρια, αφού επέστρεψε για μια ακόμα φορά στον “τόπο του εγκλήματος” με σκοπό να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τοπική κοινωνία του Άαχεν είχε συγκλονιστεί για πρώτη φορά από την πρωτόγνωρη δράση του γκαζοκίλερ λίγες ώρες πριν το πιο πρόσφατο συμβάν. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην τροχαία ότι είδαν ένα ξέφρενο λευκό αυτοκίνητο να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αγνοώντας επιδεικτικά όλα τα σήματα και τις κάμερες ελέγχου της τροχαίας. “Είναι θαύμα το πως δεν θρηνήσαμε άπειρα θύματα”, δήλωσε ένας διάσημος εμπειρογνώμονας της τροχαίας. “Φυσιολογικά το είδος αυτό ζει στις θερμές περιοχές της νότιας Μεσογείου. Αν και σπάνιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Βγαίνει να κυνηγήσει συνήθως τις Κυριακές στην εθνική οδό. Στη Γερμανία είναι παρείσακτο είδος και δυστυχώς αν το αφήσουμε να πολλαπλασιαστεί, αυτό θα επηρεάσει δραματικά το τοπικό οικοσύστημα προξενώντας μαζικές εξαφανίσεις πολλών άλλων τοπικών ειδών”.

Ανεπίσημες μαρτυρίες θέλουν τον στυγερό γκαζόβιο να μην ήταν εντελώς μόνος του. Δυστυχώς, οι κάμερες δεν κατέγραψαν τη θέση του συνοδηγού, στην οποία λέγεται ότι βρισκόταν η συνεργός του, η περιβόητη Βιολόγος Δρ. Χαρούκλεια (όνομα συνθετικό από το Χάρος + κλέος). Αν αυτό αληθεύει, τότε πρόκειται για έναν ακαταμάχητο φονικό συνδυασμό, μη αντιμετωπίσιμο από καμιά τροχαία ή στρατό αυτού του πλανήτη. Το παρανοϊκό φρενοβλαβές ταμπεραμέντο του ψυχοπαθούς καυλοτίμονου σε συνδυασμό με τις πανίσχυρες γνώσεις της Δόκτορος πάνω στην γκαζοεπιδημιολογία και στους γκαζοϊούς (gasoviruses), καθιστούν αυτό το δίδυμο τον απόλυτο κίνδυνο για την περιοχή, περισσότερο μάλιστα και από εκείνον της πανδημίας του Κορωνοϊού. Μάλιστα, οι πολίτες καλούν τις αρχές να επιβάλλουν το συντομότερο δυνατόν ένα πολύμηνο Lockdown, μέχρι να βεβαιωθούν ότι το γκαζοκτήνος θα έχει φύγει από την περιοχή τους.

Πηγή: Trust me dude (clopyright 2020)

Υπολογιστές: Extensions και εργαλεία που θα μας λύσουν τα χέρια!

Επειδή όλοι μας λίγο πολύ ασχολούμαστε ή εργαζόμαστε με τον υπολογιστή μας και καθώς ένα σημαντικό κομμάτι της εργασίας μας είναι το σερφάρισμα στο ίντερνετ, σκέφτηκα να αναρτήσω εδώ μερικές προτάσεις για πρόσθετα στον firefox, chrome και opera. Εργάζομαι κάθε μέρα με όλους τους browsers, καθένας για διαφορετική δουλειά. Πολλές φορές έχω πάνω από 100 tabs ανοιχτά, πολλά από αυτά για να τα μελετήσω μετά. Ψάχνοντας με τον καιρό βρήκα τις παρακάτω πολύ καλές λύσεις, οι οποίες θα σας αλλάξουν εντελώς τον τρόπο εργασίας με τους browsers και θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Dark Reader
https://darkreader.org

Dark Reader Extension

Αυτό το extension μετατρέπει τις ιστοσελίδες να έχουν σκοτεινό background και είναι το καλύτερο. Δοκίμασα μέχρι σήμερα πολλά τέτοια πρόσθετα, αλλά πάντα είχαν προβλήματα. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες είναι άκρως απαραίτητο!

 

OneTab
https://www.one-tab.com

OneTab

Αυτό το πρόσθετο παίρνει όλα τα ανοιχτά tabs και τα κάνει όλα ένα μια λίστα σε ένα μοναδικό tab. Πατώντας πάνω σε κάποιο λινκ της λίστας ανοίγει ξανά το αντίστοιχο tab.

 

NoScript
https://noscript.net

NoScript

Εδώ και δέκα χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να το χρησιμοποιώ. Κόβει αυτόματα όλα τα scripts μιας σελίδας που επισκέπτεστε πρώτη φορά. Κατόπιν βλέπετε τι τρέχει από πίσω και θέτετε κανόνες.

 

Install Chrome Extensions
https://addons.opera.com/el/extensions/details/install-chrome-extensions

Install Chrome Extensions

Με αυτό το πρόσθετο μπορούμε να εγκαταστήσουμε στον opera όλα τα πρόσθετα του chrome.

 

Opera GX Gaming Browser
https://www.opera.com/el/gx

Opera GX Gaming Browser Opera

Ο σχετικά καινούριος αυτός browser έχει RAM, CPU και Network bandwidth limiters. Για παράδειγμα, εγώ τον έχω ρυθμίσει να χρησιμοποιεί μέχρι 2GB RAM και τους μισούς μόνο πυρήνες του επεξεργαστή. Επίσης, έχει πολλές καινοτομίες, όπως πάντα. Συμπαθώ πολύ τον Opera, γιατί όλες σχεδόν οι καινοτομίες προήρθαν από αυτόν. Πριν πολλά χρόνια είχα την τύχη να τον κατεβάσω σχεδόν μόλις είχε πρωτοεμφανιστεί και αμέσως τον αγάπησα, γιατί ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε tabs για τις ιστοσελίδες και πάρα πολλά άλλα. Παλιές αναμνήσεις και νοσταλγίες ενθουσιασμού από καλές καινοτομίες.

AutoHotKey
https://www.autohotkey.com

AutoHotKey

Πρόκειται για ένα προγραμματάκι για τα Windows, το οποίο το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα. Στις εταιρίες που δούλευα μου εξοικονομούσε απίστευτο χρόνο στο να γράφω στο πληκτρολόγιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, με αυτό φτιάχνεις πολύ εύκολα σκριπτάκια για εργασίες που κάνεις στο πληκτρολόγιο και πρέπει να τις επαναλαμβάνεις συνεχώς. Κατόπιν με τους δικούς σου συνδυασμούς πλήκτρων μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Από εισαγωγή προκαθορισμών κειμένων, τρέξιμο προγραμμάτων, συμπλήρωση ιστοσελίδων κλπ.

 

Print Edit WE
https://chrome.google.com/webstore/detail/print-edit-we/olnblpmehglpcallpnbgmikjblmkopia

Print Edit WE

Αυτό το πρόσθετο μας βοηθάει να επιλέξουμε τι ακριβώς θα εκτυπώσουμε από μια ιστοσελίδα. Μπορούμε να την απλοποιήσουμε ή και να σβήσουμε όλα τα άχρηστα τμήματα που δεν χρειαζόμαστε.

Αυτά προς το παρόν. Τα περισσότερα πρόσθετα δουλεύουν και στον chrome και στον firefox. Για τον Opera θα χρειαστούμε το Install Chrome Extensions.

3000 μέρες: μετακόμιση στο wordpress

Το σκεφτόμουν αρκετό καιρό και να που το έκανα πραγματικότητα. Η σελίδα μετακόμισε και οριστικά από την πλατφόρμα του blogger στην αντίστοιχη του WordPress. Έχω τον δικό μου προσωπικό χώρο, τα δικά μου εργαλεία και αρκετό μεράκι για δουλειά. Σκέφτηκα, επίσης, ότι το blog είναι καλό να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο πιο λιτό, προσανατολισμένο στα κείμενα, παρά στη δομή και τα εκθαμβωτικά γραφικά. Για αυτόν τον λόγο, το χτίζω σιγά – σιγά και προσεκτικά, διορθώνοντας παράλληλα κάποιες ατέλειες εξαιτίας της αλλαγής πλατφόρμας.

Προχθές σχεδίασα το banner και το logo. Έπαιξα με διάφορα σχέδια και μέχρι στιγμής είμαι εδώ:

logo2

Πάνω απ’ όλα το σημαντικότερο είναι να συνεχίσω να γράφω και να εμπλουτίζω το blog με μικρές καινούριες εμπειρίες και σκέψεις ζωής. Προχωράμε καλά.

Και το όσκαρ πάει… στον Θωμά Χανξόπουλο!

“Πώς είναι να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα;”

Ένα ερώτημα που λίγοι παντρεμένοι πάνω στον πλανήτη μπορούν να το απαντήσουν άφοβα και αβασάνιστα. Αλλά μόνο ένας, ένας και μοναδικός, μπορεί να το απαντήσει χαλαρά, αξιοποιώντας στο έπακρο το ανυπέρβλητο υποκριτικό του ταλέντο.

Προτείνω, λοιπόν, σε όλους τους παντρεμένους φίλους να μελετήσουν την απάντηση που έδωσε σε αυτό το ερώτημα ο πανάξιος συμπατριώτης μας Θωμάς Χανξόπουλος κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Στο παρακάτω βίντεο ντοκουμέντο, στο χρονικό σημείο 0:37, ο ρεπόρτερ ρωτάει τον Θωμά “πόσο Έλληνας αισθάνεται που είναι παντρεμένος με μια Ελληνίδα”. Παρατηρήστε, αμέσως μετά την ερώτηση, την έκφραση του ηθοποιού και το κοίταγμά του στην κάμερα. Εκείνη τη στιγμή οποιοσδήποτε άλλος θα είχε οδηγηθεί σε κρίση πανικού τύπου “τώρα την πούτσισα!”… Αλλά όχι, καθώς ο γενναίος Έλληνας ηθοποιός για τα επόμενα είκοσι δευτερόλεπτα δίνει άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, εντούτοις συγκεντρώνοντας όλο το απόσταγμα της επαγγελματικής του πείρας και καταθέτοντας απόθεμα ψυχής και μέγιστης ηθοποιίας, αυτοσχεδιάζει και δίνει τις σωστές απαντήσεις. 

Παρατηρήστε πως το βλέμμα του ξεφεύγει που και που από τον ρεπόρτερ κοιτάζοντας προς το πλήθος, δηλαδή προς τη γυναίκα του. Γνωρίζει καλά ότι κάθε τέτοια στιγμή μπορεί να είναι και η τελευταία του. Κι όμως, άνετος, χαλαρός και κεφάτος, κάτι σαν να γυρίζει από τον Βερόπουλο δηλαδή, κάνει να σαν μην τρέχει τίποτα. Ένας δεύτερος Βούδας. Πραγματικό υπόδειγμα παντρεμένου με Ελληνίδα! Ούτε ο Παυλόπουλος δεν θα ήταν τόσο ατάραχος. Κανείς άλλος δεν αξίζει περισσότερο την ελληνική υπηκοότητα από αυτόν τον άνθρωπο. 

Ο λόγος που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής όσκαρ γάμου στο χόλυγουντ, είναι γιατί ήδη υπάρχει εδώ και χιλιετίες καλά κρυμμένο στην Ελλάδα. Και ο Θωμάς, ο δικός μας Θωμάς, κάθε χρόνο το σαρώνει επάξια. Σε αυτό το γήπεδο παίζει μπαλίτσα ολομόναχος.

YouTube κανάλια που αξίζουν την προσοχή μας

Το YouTube ωριμάζει κι αυτό σιγά-σιγά. Εδώ και χρόνια έχει γίνει μια από τις καλύτερες επιλογές για την προβολή κάθε είδους βίντεο on demand. Από τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικά γεγονότα έως και το πιο ψαγμένο προσωπικό κανάλι. 

Βέβαια, τον τελευταίο καιρό ακολουθεί μια λάθος, κατά τη γνώμη μου, επιθετική πολιτική για την προώθηση της Premium έκδοσής του. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες επέτρεψε την προβολή ακόμα περισσότερων διαφήμίσεων μέσα στα βίντεο που προβάλλει, ακόμα και ας μην το έχουν επιλέξει αυτό οι δημιουργοί. Στον προσωπικό υπολογιστή χρησιμοποιώ το πρόσθετο AdBlock και έχω βρεί την υγειά μου. Το συγκεκριμένο μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε βίντεο. Αν και είναι πρόσθετο για τον chrome, μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει και στον Opera, μέσω του Install Chrome Extensions (Opera extension).